Εκπαιδευτική επίσκεψη στην τριήρη “Ολυμπιάς” και στο θρυλικό «Αβέρωφ»



Χθες το πρωί μέλη της Τοπικής Οργανώσεως Πειραιά πραγματοποίησαν επίσκεψη στην τριήρη “Ολυμπιάς” η οποία ευρίσκεται στον όρμο Φαλήρου (τροκαντερό).
Είναι πιστό αντίγραφο της αρχαιοελληνικής τριήρους η οποία ήταν το πολεμικό πλοίο που με αυτό πολέμησαν και κατέστρεψαν οι πρόγονοί μας τους εχθρικούς και κατακτητικούς στόλους που εισήλθαν στην πατρίδα μας. Μόλις μερικά μέτρα μακριά εκ της τριήρους έγινε μια σχετική ομιλία για τον τρόπο δράσης της, την πολεμική και στρατηγική αξία της, καθώς και για τον δύσκολο και επίπονο τρόπο κατασκευής της. Στη συνέχεια, έγινε επίσκεψη στο πλωτό ναυτικό μουσείο Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ. 



Πριν την είσοδο πραγματοποιήθηκε ομιλία στον υπαίθριο χώρο ακριβώς κάτω απ’ την Γαλανόλευκη! Μέσα από την ομιλία μεταφερθήκαμε σε μια άλλη εποχή.. μια εποχή που όλοι οι άρχοντες της Ελλάδος αγωνιζόντουσαν για να σώσουν την πατρίδα και το έθνος μας! Ξεκινώντας από τον Γεώργιο Αβέρωφ που χάρισε το 20% της περιουσίας του δηλ. 8.000.000 δρχ. στο Ταμείο Εθνικού Στόλου για την ναυπήγηση πολεμικού πλοίου, πηγαίνοντας στον Βασιλέα Γεώργιο που με μήνυμά του χαρακτηρίζει ιερό τον αγώνα κατά των Τούρκων και φτάνοντας στον Ναύαρχο και μεγάλο ήρωα Παύλο Κουντουριώτη που με το ήθος του και το απαράμιλο θάρρος που επέδειξε σε όλες τις ναυμαχίες κατάφερε και κατατρόπωσε τον Τουρκικό στόλο στα Δαρδανέλια και έδωσε τον αδιαμφισβήτητο έλεγχο του Αιγαίου πελάγους στην Ελλάδα. Η νίκη μετέβαλε πλοίο και Ναύαρχο σε ζωντανούς μύθους. Για τους Έλληνες ήταν ο “Τυχερός μπάρμπα-Γιώργος”, ενώ για τους Τούρκους “Το Διαβολοβάπορο” (Σεϊτάν παπόρ). Χαρακτηριστικό ήταν το σήμα του Κουντουριώτη (το πρώτο πολεμικό ναυαρχικό σήμα προς όλα τα πλοία):

“Η Α.Μ. ο βασιλεύς στέλνει θερμάς ευχάς υπέρ της επιτυχίας του ιερού αγώνος μας. Αι δάφναι των ενδόξων πολέμων του Ελληνισμού πληρούσι πολλάς σελίδας της ιστορίας και έχει ακράδαντον πεποίθησιν ότι ημέτερος στόλος θα προσθέσει μίαν ένδοξον σελίδα εις την ιστορία του Ναυτικού”.

Ο Αρχηγός Στόλου ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ





Μετά το πέρας της ομιλίας τα μέλη της Τ.Ο. Πειραιά επιβιβάσθησαν επί του πλοίου και περιηγήθηκαν σε αυτό γνωρίζοντας διάφορους χώρους γεμάτους ιστορία. Τελειώνοντας την περιήγηση στον χώρο τα μέλη κατευθύνθηκαν προς την περιοχή του Φλοίσβου όπου μοιράστηκε αρκετό ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους. Αξίζει επίση να σημειωθεί για άλλη μια φορά το υψηλό ήθος και ο αμέριστος σεβασμός που πηγάζει σε κάθε μέλος της Χρυσής Αυγής και επιδεικνύεται στους χώρους που φυλάσσεται η ιστορία του έθνους μας.