Ομιλία στην Τ.Ο. ΠΕΙΡΑΙΩΣ




Παρασκευή 01 Μαρτίου 2013. Τα γραφεία της Τ.Ο. ΠΕΙΡΑΙΩΣ είναι για μία ακόμη φορά κατάμεστα από στελέχη και φίλους της Χρυσής Αυγής. 

Θέμα ομιλίας: ”Μίκης Μάντακας. Σκοτώσατε τον άνθρωπο, όχι την ιδέα!”, ομιλητής ο Υπεύθυνος Ιδεολογικής Κατάρτισης, Παναγιώτης Κ.


Μας μετέδωσε το κλίμα της πολυτάραχης τότε Ιταλίας που ήταν αρκετό  να είσαι ιδεολόγος και Εθνικιστής για να βρεθείς με μία σφαίρα στο κρανίο από τους κομμουνιστές!!

Ο Μίκης ήταν ένα παιδί 23 χρονών, φοιτητής, που δολοφονήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1975. Μία σφαίρα ήταν αρκετή να πέσει σε κώμα και μετά από 2 ώρες να χάσει τη ζωή του. Αλλά καμία σφαίρα δε θα είναι ποτέ αρκετή για να «σκοτώσει» την ιδέα! Δε φοβήθηκε, δεν έκανε πίσω. Ήξερε ότι η ζωή του ήταν κατώτερη των πιστεύω του. Γιατί; Γιατί χωρίς αυτά θα έπαυε να υφίσταται..

Κάθε χρόνο στην Ιταλία οι Εθνικιστές κάνουν σιωπηλή πορεία προς τιμήν του. Με λήξη της πορείας στο σημείο που σημαδεύτηκε για πάντα με το αίμα του. Εκεί, καίει μία δάδα ως ένδειξη της άσβεστης φλόγας των ιδεών. Η φράση που ακούγεται είναι μία: “Μίκης Μάντακας.Presente!”

Ο συναγωνιστής Παναγιώτης Κ. έκλεισε την ομιλία του με μία φράση του μεγάλου ποιητή Ezra Pound.”Αν δεν αξίζει να πεθάνεις για τις ιδέες σου ή εσύ δεν αξίζεις ή οι ιδέες σου”.

Μετά το πέρας  της ομιλίας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ακούστηκε δυνατά.. “Μίκης Μάντακας. Παρών!” Ένα κάλεσμα νεκρών που για εμάς τους Χρυσαυγίτες  ισοδυναμεί με απονομή τιμής.

Σε στάση προσοχής στη συνέχεια, όλοι οι συναγωνιστές ψάλαμε τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο της Χρυσής Αυγής.

Η Χρυσή Αυγή δε ξεχνά και δε συγχωρεί!