Το σύμβολο και τα χρώματα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ












Σύμβολο μας ο Αρχαίος Ελληνικός Μαίανδρος, σύμβολο κατ’ εξοχήν Ελληνικό, το οποίο βεβαίως δεν έχει την οποιαδήποτε σχέση ούτε με την Γερμανία, ούτε με την Ιταλία, ούτε με καθεστώτα του μεσοπολέμου. Ξεπερνά τα όρια του γελοίου ο συκοφαντικός ισχυρισμός ότι το σύμβολο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι ένα σύμβολο … ναζιστικό!  Σε οποιοδήποτε αρχαιολογικό μουσείο της χώρας και αν πάει κανείς θα δει πάνω σε  αγγεία στις μετώπες αρχαίων ναών σε κίονες σε ασπίδες και νομίσματα τον Ελληνικό Μαίανδρο. Είναι ένα σύμβολο, το οποίο καταδεικνύει την συνέχεια του Ελληνισμού αλλά και την δυναμική κίνηση του Έθνους μας προς το μέλλον. Μία κίνηση βασισμένη στις ρίζες και τις παραδόσεις του μεγάλου μας Γένους.

Χρώμα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα το κυανούν, που είναι το χρώμα της Εθνικής μας Σημαίας, του αιματοβαμμένου λάβαρου του Έθνους μας τους τελευταίους δύο αιώνες της Ελληνικής Ιστορίας. Κομματικά μας χρώματα το άσπρο, το μαύρο και το κόκκινο και αυτό όχι για να μιμηθούμε, όπως ισχυρίζονται οι συκοφάντες μας τα χρώματα του ναζισμού ή της σημαίας της Αιγύπτου(…), αλλά γιατί είναι τα χρώματα τα οποία κατ’ εξοχήν χρησιμοποίησαν στα πρώτα τους λάβαρα οι ήρωες και οι πρωτοπόροι της εθνικής επαναστάσεως του 1821. Κατ’ εξοχήν δε χρησιμοποίησε τα χρώματα αυτά ως εθνικά τόσο ο Ρήγας Φεραίος, όσο και η Φιλική Εταιρεία. Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω απόσπασμα από την επίσημη διακήρυξη της Φιλικής Εταιρείας:

«Άρθρον ΙΑ΄. Η Ελληνική σημαία τόσον εις τα της ξηράς στρατεύματα, όσον και εις τα της θαλάσσης, πρέπει να είναι κατασκευασμένη εκ τριών χρωμάτων: άσπρο, μαύρο και κόκκινο. Το άσπρον σημαίνει την αθωότητα της δίκαιας ημών επιχειρήσεως κατά των τυράννων, το μαύρο τον υπέρ πατρίδας και ελευθερίας θάνατον ημών και το κόκκινον την αυτεξουσιότητα του Ελληνικού λαού και την χαράν αυτού διότι πολεμεί δια την ανάστασιν της πατρίδας.»

ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – «ΝΟΜΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ»

Για το θέμα αυτό ο Γ.Γ. του Κινήματός μας και ιδρυτής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είχε πει σε ομιλία του στην Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 2006:

«Ο δικός μας εθνικισμός, ναι, έχει και χρώμα Γαλάζιο, που είναι το χρώμα της Σημαίας της Πατρίδας μας. Έχει όμως και χρώμα κόκκινο, που είναι το χρώμα της επαναστάσεως, του αίματος, της φυλής, που ήταν το χρώμα των Χιτώνων των Λακεδαιμονίων, το χρώμα που είχαν τα λάβαρα του Μακεδόνα κοσμοκράτορα, το χρώμα των Πορφυρογέννητων της Αυτοκρατορίας της πόλεως των Κωνσταντίνων. Είναι το χρώμα του αληθινού σοσιαλισμού. Της πραγματικής κοινωνικής επαναστάσεως…”