Μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τον Νικηταρά τον τουρκοφάγο στον Πειραιά.

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η επιμνημόσυνη δέηση της Τ.Ο Πειραιώς, στον Αγωνιστή της Επανάστασης του 1821, Νικήτα Σταματελόπουλο.


Με ευπρέπεια και την μαζική συμμετοχή συναγωνιστών πράξαμε για ακόμη μία φορά το χρέος μας απέναντι στην ένδοξη ιστορία του Έθνους. Ένα χρέος όχι τυπικό, μα ένα ιερό καθήκον ως ελάχιστος φόρος τιμής απέναντι στους Ήρωες όπου ανιδιοτελώς χάρισαν τις ζωές τους για έναν και μοναδικό σκοπό: Την δική μας Ελευθερία. Ο Νικηταράς ο Τουρκοφάγος ήταν χωρίς αμφιβολία ένας από αυτός και δεν έλαβε ποτέ τις τιμές που του άρμοζαν. Σήμερα δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα άγια κόκαλά του. Όμως όπως έλεγε ο Περικλής, «Ανδρός επιφανούς, πάσα γη τάφος». Έτσι και για τον μεγάλο Νικηταρά. Όπου και να βρίσκεται θαμμένος, «πάσα γή, πατρίς εστί».

Άλλωστε, ο στρατηγός δεν θα κοιτάξει τον απλό του τάφο, θα κοιτάξει ότι τον σκεπάζει χώμα ελεύθερο, Ελληνικό, για το οποίο αγωνίστηκε τόσο και το οποίο τόσο αγάπησε.

Για εμάς ο Στρατηγός Νικηταράς είναι ένας πολύ ξεχωριστός συγγενής! Μας ενώνει το Ελληνικό αίμα!


Στρατηγέ Νικηταρά,

Δεν σε ξεχνάμε. Σε ευχαριστούμε που υπήρξες, γιατί έτσι υπάρχουμε κι εμείς, έτσι συνεχίζει να υπάρχει το ελληνικό γένος!

Αιωνία σου η μνήμη! Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει. Όπου κι αν είναι αυτό. Έτσι κι αλλιώς, εμείς σε κουβαλάμε πάντα μέσα μας, μαζί μας: στην καρδιά μας, στην ψυχή μας, στο αίμα μας.


Του Νικηταρά του Τουρκοφάγου αιωνία η μνήμη!

Οι Έλληνες Εθνικιστές με την Χρυσή Αυγή, την μόνη γνήσια πατριωτική και Εθνιστική φωνή στον τόπο μας, δεν θα κατεβάσουν ποτέ τα λάβαρα της Τιμής και της Πατρίδας. 


Πρώτος μίλησε ο Γραμματέας της Τ.Ο. Πειραιώς , Συναγωνιστής Γρηγόρης Δεμέστιχας


Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Συναγωνιστής και Βουλευτής Α΄ Πειραιώς , Κούζηλος Νικόλαος.


Τέλος, τον λόγο έλαβε ο Συναγωνιστής και Βουλευτής Β’ Πειραιά, Λαγός Ιωάννης.


Ως είθισται, άλλη μία εκδήλωση του Λαϊκού Συνδέσμου έληξε με άπαντες σε στάση προσοχής, στην ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου και του Ύμνου του Κινήματος.