Απόδοση Τιμών της Περιφέρειας Πειραιώς στον Νικηταρά



Την Κυριακή 24 Σεπτέμβρίου τελέστηκε με μεγάλη επιτυχία η καθιερωμένη πλέον επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου της Χρυσής Αυγής, στην μνήμη του Νικηταρά του Τουρκοφάγου. Δεκάδες Χρυσαυγίτες και Χρυσαυγίτισσες παρευρέθηκαν έξω από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στον Πειραιά, προκειμένου να αποδώσουν φόρο τιμής στον μεγάλο οπλαρχηγό και ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης. 

Ο Νικήτας Σταματελόπουλος, γνωστός σε όλους μας ως Νικηταράς , ήταν ένας από τους σημαντικότερους οπλαρχηγούς της Ελληνικής Επανάστασης ενάντια στον τούρκικο ζυγό.  Έλαβε μέρος σε πολλές μάχες, στις οποίες διακρίθηκε τόσο για το θάρρος και τις στρατηγικές του ικανότητες, όσο και για την ανιδιοτέλεια του. Δυστυχώς, μετά την απελευθέρωση του Έθνους, το ελληνικό τότε κράτος όχι απλά δεν τίμησε τον μεγάλο αυτό ήρωα, αλλά αντίθετα τον φυλάκισε όπως είχε κάνει και με άλλους ήρωες της Επανάστασης, συμπεριλαμβανομένου του μεγάλου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Το τότε ελληνικό κράτος έφτασε στο σημείο να αρνηθεί να παραχωρήσει στον Νικηταρά μια αξιοπρεπή σύνταξη, χορηγώντας του αντ ‘αυτού μια άδεια επαιτείας, η οποία του επέτρεπε να ζητιανεύει έξω από τον ναό της Ευαγγελίστριας στον Πειραιά.
Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα το ελληνικό κράτος λησμονεί τους αγώνες και τις ηρωικές πράξεις του Νικηταρά για την ελευθερία της Ελλάδας. Η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη πολιτική δύναμη που τα τελευταία χρόνια τιμά τον μεγάλο αυτό ήρωα και σπουδαίο άνθρωπο. Οι ήρωες του Έθνους αποτελούν για εμάς τα πρότυπα και τους οδηγούς για να πορευτούμε στην ζωή μας. Εκεί που όλοι οι πολιτικάντηδες είναι απόντες, η Χρυσή Αυγή θα είναι πάντα παρούσα. 

Γιατί η Χρυσή Αυγή δεν ξεχνά! Δόξα και Τιμή στους Ήρωες του Έθνους!