Υπόσχεση Τιμής



Χειμώνας. Η νύχτα περνάει βροχερή. Πρώτες πρωινές ώρες και κάποιοι μαυροφορεμένοι αρχίζουν να εμφανίζονται από διάφορα σημεία της πόλης. 

Σημείο συνάντησης και χρόνος προκαθορισμένα. Άπαντες παρόντες. Δεκατέσσερις ανήσυχες ψυχές απόψε δεν κοιμούνται. Δεν ξεκουράζονται.



Άμεση ανασυγκρότηση και προετοιμασία αναχωρήσεως. Ο δρόμος σκοτεινός. 

Η απόσταση μεγάλη. Ο προορισμός μυστικός. Γνωστός μόνο στους λίγους, μόνο στους εκλεκτούς, μόνο στους δεκατέσσερις. Ο σκοπός Ιερός. Στην νυχτερινή διαδρομή η πυκνή ομίχλη με την παρουσία της δίνει την πραγματική διάστασή του.

Άφιξη στο Ιερό Σημείο. Σύντομη ενημέρωση και οι δύο ζυγοί έχουν ήδη ξεκινήσει την πορεία μέσα στο βροχερό σκοτάδι. Η σιγή είναι εκκοφαντική. Τα βήματα στο χώμα ταχεία, μέχρι που φτάνουν στο σημείο του σκοπού τους. Ιερά Σύμβολα κάνουν την παρουσία τους και όλα ξεκινάνε. Η αυγή σπάει τον μαύρο φλοιό και δίνει την υπόσχεση της έλευσης του φωτός. Οι άνδρες στέκονται στα σημεία τους και όλοι μαζί αρχίζουν να απαγγέλουν.

 Άλλοι θα έλεγαν κατάθεση ψυχής.  Άλλοι υπόσχεση.  Άλλοι μπορεί και όρκο…

Λόγια βαριά, σημαντικά, γεμάτα με Τιμή και Ήθος. Έννοιες που ρέουν στο Αίμα. Λόγια που μιλούν στην ψυχή τους! Λόγια που τα ακούνε κι άλλοι, που δεν είναι παρόντες.

Με το πέρας της απαγγελίας έχει ήδη πάρει την θέση του το φως. Πίσω από τα πυκνά γκρίζα σύννεφα της ανατολής δεν νοιώθει να απειλείται από τίποτα. Άπαντες στρέφουν προς αυτό και αποδίδουν τα δέοντα. Ο Ιερός Σκοπός έχει επιτευχθεί.Η πορεία παίρνει το δρόμο για τον Τρισμέγιστο Βασιλέα. 
Άπαντες εις στάσιν προσοχής μπροστά του! Ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του. Είναι ο Ένας!