ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΛΠ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ !  - ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΛΠ !

Η Ναυτιλία αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της Πατρίδας μας, από τα πανάρχαια χρόνια, όταν τα ελληνικά πλοία κυριαρχούσαν στις θάλασσες του κόσμου. Σήμερα, ο συνδυασμός της κερδοσκοπίας του ιδιωτικού κεφαλαίου και της ανευθυνότητας των κυβερνήσεων έχει απαξιώσει τη δυναμική του κλάδου, κάτω από σημαίες ευκαιρίας και διαρκές ξεπούλημα.

Η παραχώρηση της αποκλειστικής εκμετάλλευσης του εμπορικού λιμανιού του Πειραιά, για τα επόμενα 35 χρόνια, στην κινεζική COSCO, είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στον κλάδο. Είναι το ξεπούλημα της εμπορικής πύλης μεταξύ Ανατολής και Δύσης και το όχημα για την ακόμα πιο άνετη εισροή κινεζικών προϊόντων στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Με αυτή τη συμφωνία, η κυβέρνηση χαρίζει ένα κερδοφόρο κρατικό μονοπώλιο, που αποτελεί εθνικό κεφάλαιο, παραδεχόμενη την ανικανότητά της να το διαχειριστεί. Μάλιστα, η ανάθεση της διακίνησης φορτίων στους κινέζους είναι αποκλειστική, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξουν απώλειες από φορτία άλλων εταιρειών της παγκόσμιας αγοράς. Σε περίπτωση τέλος, που δημιουργηθεί μονάδα μεταποίησης, τότε το πλήγμα θα είναι τεράστιο και για τους εμπορικούς κλάδους, που ήδη αντιμετωπίζουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό των κινέζικων προϊόντων.

Σε μία περίοδο που το παγκόσμιο κεφάλαιο καταρρέει κάτω από κερδοσκοπικές πιέσεις, η ελληνική οικονομία αντί να θωρακιστεί, υποδουλώνεται ακόμα περισσότερο. Το θύμα της κρίσης είναι ο Έλληνας Εργάτης!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ!

Τ.Ο. Πειραιά