ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Τ.Ο. ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : Ο φάκελος προδοσίας της Κύπρου ( Γ. Μισιάκας)


Την Παρασκευή  6 Ιουλίου  η Τ.Ο. Πειραιά είχε την χαρά να υποδεχτεί τον εκλεκτό Συναγωνιστή και μέλος της Κ.Ε. της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Μισιάκα.

Ο Συναγωνιστής πραγματοποίησε ομιλία με θέμα "Ανοίγουμε τον φάκελο της προδοσίας της Κύπρου".  Με την ομιλία του έριξε φως στα γεγονότα, δίνοντάς τους την πραγματική διάσταση. Μια διάσταση που όμως ΔΕΝ ΤΗΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ των σχολείων του φαύλου πολιτικού συστήματος που διαστρεβλώνει κάθε πληροφορία που αφορά στο Εθνικιστικό παρελθόν των Ελλήνων. 

"Ενώ όλοι λένε με πάρα πολύ ευκολία, ότι η Χούντα πρόδωσε την Κύπρο, κανείς από όλους αυτούς δεν λέει τι έπραξε η μεταπολιτευτική Ελλάδα, η δημοκρατία δηλαδή για την Κύπρο, δεν έπραξε απολύτως τίποτα, δεν έριξε ούτε μια ντουφεκιά και η Κύπρος έμεινε μόνη και αβοήθητη στις ορέξεις των Τούρκων.Το 38% της Κύπρου χάθηκε επί "δημοκρατίας" μετά τους Απριλιανούς. 


Ο Συναγωνιστής έκανε μια Ιστορική αναδρομή της Κύπρου από το έτος 1878 με την αποσύνθεση της τουρκικής αυτοκρατορίας και την μετέπειτα παραχώρηση της Κύπρου στους αποικιοκράτες Άγγλους. Ιδιαιτέρα μνεία έγινε για τους Αιματηρούς απελευθερωτικούς αγώνες των κυπρίων και των Ήρωα Γεώργιο Γρίβα (Κύπριος αξιωματικός του ελληνικού στρατού) που οργάνωσε και ηγήθηκε του στρατιωτικού σκέλους των Κυπρίων για Ένωση με την Ελλάδα (ΕΟΚΑ) Οδήγησε τους Εθνικιστές αδελφούς μας Κυπρίους σε αντίσταση . 


Οι εφιάλτες δεν έλειψαν ούτε από τον Κυπριακό Αγώνα!!
Ο αρχιπροδότης τότε Γ.Γ. του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης, τον οποίο προσφάτως αποκατέστησαν οι μούμιες του Περισσού! Μιλώντας, λοιπόν, στον κουκουέδικο ραδιοφωνικό σταθμό «Ελεύθερη Ελλάδα», που εξέπεμπε από το παραπέτασμα, ο αρχικουκουές κατέδωσε δημοσίως τον «Διγενή». Ήταν 26 Απριλίου του 1955, 25 ημέρες μετά την έναρξη του αντιαποικιακού αγώνος της ΕΟΚΑ. Επίσημα οι κομμουνιστές πρόδωσαν την ταυτότητα του Διγενή, όταν οι Αγγλικές μυστικές υπηρεσίες είχαν στην κυριολεξία λυσσάξει και δεν μπορούσαν να μάθουν ποιος ήταν αυτός που υπέγραφε «Ο Αρχηγός Διγενής».

Στην συνέχεια ο Συναγωνιστής Γ. Μισιάκας ανέλυσε τις αμφιλεγόμενες προσωπικότητες των εμπλεκομένων Πολιτικών στο ζήτημα της προδοσίας της Κύπρου ( Μακάριος , Γ. Παπανδρέου , Καραμανλής , Αβέρωφ )

Οι οποίοι οδήγησαν  σε ναυάγιο την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα .

Ο Καραμανλής βροντοφώναξε το περίφημο «Η Κύπρος κείται μακράν!» Υπέγραψε τις προδοτικές συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου και έβαλε ταφόπλακα στην Ένωση με την Ελλάδα.

"Ενώ όλοι λένε με πάρα πολύ ευκολία, ότι η Χούντα πρόδωσε την Κύπρο, κανείς από όλους αυτούς δεν λέει τι έπραξε η μεταπολιτευτική Ελλάδα, η δημοκρατία δηλαδή, για την Κύπρο! Δεν έπραξε απολύτως τίποτα,

Το 38% της Κύπρου χάθηκε επί "δημοκρατίας" μετά τους Απριλιανούς.


Η Βουλή απαγορεύει μέχρι σήμερα, την πρόσβαση του οποιουδήποτε στο υλικό των καταθέσεων που έλαβε η Επιτροπή για τον «φάκελο της Κύπρου». Οι καταθέσεις θεωρούνται άκρως απόρρητες και δεν πρόκειται να δουν το φως ούτε στα επόμενα 50 χρόνια και όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις ισχυρίζονται, ότι: «οι καταθέσεις αυτές δεν υπάρχουν διότι το πολιτικό κατεστημένο φρόντισε να τις πολτοποιήσει. Από τα πράσινα και μπλε γελοία πορίσματα δεν λένε λέξη για τις ευθύνες τους.

Κανείς δεν έμαθε τι κατέθεσαν οι πρωταγωνιστές της Κυπριακής τραγωδίας, Ιωαννίδης, Μπονανός, Αραπάκης, Παπανικολάου, Γεωργίτσης και υπόλοιποι.


Ολοκληρώνοντας ο Συναγωνιστής τόνισε ξεκάθαρα ότι η θέση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι πάγια ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ,να αποδοθούν οι ευθύνες  και να Απελευθερωθεί η Πατρίδα μας.


Υπογράμμισε την Πίστη που έχουμε στον Αρχηγό και στο κίνημα καθώς η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι η Τελευταία Ελπίδα του Έθνους μας. 


Μετά το πέρας της Ομιλίας, ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τους παρευρισκόμενους φίλους και υποστηρικτές του κινήματος.

Η ομιλία έκλεισε με τον καθιερωμένο τρόπο. Άπαντες σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος μας.