ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Τ.Ο. ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : ΟΙ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


Πλήθος κόσμου προσήλθε την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 στα γραφεία της Τ.Ο. Πειραιά για να παρακολουθήσει μια άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία από τον Συναγωνιστή και βουλευτή Α’ Πειραιώς Νίκο Κούζηλο, με θέμα τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και τις κινήσεις της Χρυσής Αυγής. Ο Συναγωνιστής Νίκος Κούζηλος αναφέρθηκε στις διώξεις που υπέστη και εξακολουθεί να υφίσταται το κίνημα της Χρυσής Αυγής, καθώς και στην πρόσφατη επίθεση που δέχτηκε το Σωματείο Εργαζομένων Άγιος Νικόλαος από παρακρατικές ομάδες. Τόνισε πως η Χρυσή Αυγή δεν εκφοβίζεται, δεν υποχωρεί, και δεν θα σταματήσει να βρίσκεται στην πρωτοπορία των αγώνων για τα δικαιώματα των εργαζομένων, με καθαρές θέσεις, διεκδικώντας για τον Έλληνα εργάτη την αξιοπρέπεια που προσπαθεί να του στερήσει η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση.   Υπογράμμισε πως αυτός είναι ο λόγος για την φίμωση της Χρυσής Αυγής από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, αλλά και για την θεσμική της απομόνωση, καθώς ουκ ολίγες φορές έγινε παρατήρηση σε δημοτικές και περιφερειακές αρχές ώστε να μην καλούν βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις τους. 


Στην συνέχεια της ομιλίας του, ο Συναγωνιστής Νίκος Κούζηλος δήλωσε πως η δύναμη της Χρυσής Αυγής ήταν και είναι η στήριξη του κόσμου. Οι Έλληνες έχουν καταλάβει πως το Κίνημα της Χρυσής Αυγής αποτελεί την μοναδική Εθνική φωνή, και δείχνουν την στήριξή τους με κάθε τρόπο, είτε αγοράζοντας τα έντυπα του Κινήματος ή παρευρισκόμενοι στις εκδηλώσεις και τις ομιλίες, και απομονώνοντας τα καθεστωτικά κόμματα του μνημονίου, που ήδη έχουν αποδείξει πως αποτελούν υπηρέτες ξένων συμφερόντων. Σε αντίθεση με το λεγόμενο «συνταγματικό τόξο», μόνο η Χρυσή Αυγή ξεσκεπάζει τα οικονομικά σκάνδαλα και παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη του Ελληνικού λαού. 


Ασφαλώς, ο Συναγωνιστής Νίκος Κούζηλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο φλέγον ζήτημα της Μακεδονίας μας, τονίζοντας πως οι θέσεις της Χρυσής Αυγής ήταν ξεκάθαρες από την αρχή, και προκαλώντας την Νέα Δημοκρατία, που ισχυρίζεται πως κόπτεται για τα Εθνικά θέματα, να πάρει ξεκάθαρη θέση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να καλέσει όλους τους Έλληνες να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα, τονίζοντας πως η Χρυσή Αυγή θα είναι εκεί, στηρίζοντας τον Εθνικό Αγώνα.Κλείνοντας την συνοπτική αλλά ουσιώδη και ιδιαιτέρως ενημερωτική ομιλία του, ο Συναγωνιστής Νίκος Κούζηλος επέστησε την προσοχή μας στις προσπάθειες της Νέας Τάξης Πραγμάτων να μετατρέψει τον σκεπτόμενο πολίτη σε «μαζάνθρωπο», δίχως Έθνος, δίχως θρησκεία, δίχως εκείνα τα γνωρίσματα που διαφοροποιούν την ατομική προσωπικότητα. Ένα ον πολτοποιημένο, φτωχοποιημένο, γεμάτο ενοχές, ούτως ώστε να μην είναι σε θέση να αντιδράσει, να σκεφτεί, ή να αντισταθεί. 

Ως είθισται, μετά την ομιλία ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με άπαντες σε στάση προσοχής για τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.