Βιβλιοπαρουσίαση στην Τ.Ο. Πειραιώς - "Αναζητώντας τον Αδελφό μου"Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στα γραφεία της Τ.Ο Πειραιώς η παρουσίαση του βιβλίου "Αναζητώντας τον αδερφό μου" του κ. Φώτου Παπαθανάση. 

Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο Συναγωνιστής και μέλος της Κ.Ε. Γιώργος Μησιάκας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Συναγωνιστής, στις πρώτες επαφές που είχε με τον κ. Παπαθανάση, όταν του είπε ότι προέρχεται από τις τάξεις της Χρυσής Αυγής ο κ. Παπαθανάσης του απάντησε "Συγχαρητήρια, είστε οι καλύτεροι Έλληνες". 

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο συγγραφέας του βιβλίου, κύριος Φώτως Παπαθανάσης. Ο κ. Παπαθανάσης, εμφανώς συγκινημένος, εξιστόρησε στους παρευρισκόμενους τις κακουχίες που πέρασαν οι Έλληνες της Βόρειας Ηπείρου από το κομμουνιστικό καθεστώς της Αλβανίας καθώς και τον Αγώνα μιας ομάδας Βορειοηπειρωτών για την αυτονομία της Βόρειας Ηπείρου από την Αλβανία. Ένας από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης αυτής ήταν και ο αδερφός του κ. Φώτου, ο Φίλλιπας Παπαθανάσης, ο οποίος συνελήφθει από το αλβανικό καθεστώς, δικάστηκε, φυλακίστηκε και πέθανε μέσα στην αλβανικές φυλακές. 

Μετά το πέρας της ομιλίας και μέσα σε μια φορτωμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα, ο κ. Παπαθανάσης απάντησε σε ερωτήσεις των παρευρισκόμενων. Μέσα από τον διάλογο τονίστηκε η διαφορά στην μεταχείριση που είχαν οι Αλβανοί μετανάστες όταν ήρθαν στην Ελλάδα, με την μεταχείριση που είχαν οι Έλληνες της Βόρειας Ηπείρου από το αλβανικό κράτος. Ο κ. Παπαθανάσης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το ελληνικό κράτος έχει ξεχάσει τελείως τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες κι ότι το μόνο πολιτικό κόμμα που έχει σταθεί δίπλα τους είναι η Χρυσή Αυγή, η οποία, όπως ανέφερε ο ίδιος, είναι η μόνη δύναμη που μάχεται για το συμφέρον της Ελλάδας και των Ελλήνων.  

Η συνάντηση μας έκλεισε με τον καθιερωμένο πλέον τρόπο. Άπαντες σε στάση προσοχής έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.