Ομιλία στην Τ.Ο Πειραιώς: Η Νίκη του Εθνικού Στρατού στον Γράμμο και στο ΒίτσιΤην Παρασκευή 1η  Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στα γραφεία της Τ.Ο Πειραιώς ομιλία με θέμα την νίκη του Εθνικού Στρατού στον Γράμμο και στο Βίτσι.
Τον λόγο έλαβε ο συναγωνιστής Α.Κ., ο οποίος ανεβαίνοντας στο βήμα επιχείρησε αρχικά να υποδείξει τους λόγους που το ΚΚΕ επιδίωξε έναν εμφύλιο πόλεμο. 

Στο κύριο μέρος της ομιλίας του ο συναγωνιστής αναφέρθηκε στις ιστορικές μάχες που έλαβαν χώρα την εποχή εκείνη ανάμεσα στον Εθνικό Στρατό και τους αντάρτες καθώς και τα δρώμενα που οδήγησαν στην ιστορική νίκη του Εθνικού Στρατού και την λήξη του συμμοριτοπόλεμου. 

Τέλος, ο συναγωνιστής έκανε λόγο για τα αίτια που οδήγησαν στην ήττα των Κομμουνιστών καθώς και τις συνέπειες που είχε αυτός στην χώρα. Ο διάλογος που ακολούθησε στη συνέχεια ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον και εποικοδομητικός.

Η συνάντηση μας έκλεισε με τον καθιερωμένο πλέον τρόπο. Άπαντες σε στάση προσοχής έψαλαν τον Εθνικό μας Ύμνο καθώς και τον Ύμνο του Κινήματος.