Νίκος Κούζηλος: Καμία μέριμνα για την δημόσια ναυτική εκπαίδευση - ΒΙΝΤΕΟ


Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Α' Πειραιώς, Νικόλαου Κούζηλου προς τον υπουργό Ναυτιλίας σχετικά με την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης.

Ο συναγωνιστής τόνισε ότι η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού με επιστολή είχε ενημερώσει την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας για τα προβλήματα που υπάρχουν στην ναυτική εκπαίδευση. Υπάρχει έλλειψη μονίμων ναυτοδιδασκάλων, καθυστέρηση στην πρόσληψη προσωπικού και μια γενική αποναυτοποίηση σε όλες τις σχολές μηχανικών. Τα προβλήματα του τομέα είναι πολλαπλά και οι νέοι ναυτικοί σπρώχνονται στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Επισήμανε, επίσης, μια πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών σύμφωνα με την οποία, από τους φοιτητές της σχολής, μόνο το 30% δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις σπουδές τους. Ο υπουργός Δρίτσας, χωρίς να δώσει καμία ουσιαστική απάντηση, παραδέχτηκε και ο ίδιος την εγκατάλειψη και παραμέληση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης.

Στην δευτερολογία του ο συναγωνιστής παρουσίασε το ΦΕΚ, το οποίο στην ουσία δίνει προβάδισμα στην ιδιωτική ναυτική εκπαίδευση, υποβαθμίζοντας την δημόσια. Τέλος, επεσήμανε τις τροπολογίες που παρακωλύουν την δημόσια ναυτική εκπαίδευση, ενώ μπορούν να διορθωθούν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.