Ομιλία στην Τ.Ο. Πειραιώς: Καραϊσκάκης Γ. - H ζωή, οι μάχες και ο θάνατος του


Την Παρασκευή 24-04-15, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. Πειραιώς, από τον Συναγωνιστή Παναγιώτη Χατζηφιλίππου, με τίτλο: "Καραϊσκάκης Γ. - H ζωή, οι μάχες και ο θάνατος του".


Ο Συναγωνιστής ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως ο Γεώργιος Καραϊσκάκης υπήρξε μία από τις πιο θρυλικές μορφές της Επανάστασης του 1821. Υπήρξε αρχικά αρματολός και στη συνέχεια αρχιστράτηγος της Ρούμελης, δηλαδή της Στερεάς Ελλάδας.

Κατά το κύριο μέρος της ομιλίας του, ο Συναγωνιστής έκανε εκτεταμένη ιστορική αναδρομή πίσω στα χρόνια της Επανάστασης, ξεκινώντας από τα δύσκολα παιδικά χρόνια του Ήρωα, μέχρι τον ένδοξο θάνατο του. Μέσα σε ένα κλίμα έντονης συγκίνησης και Εθνικής υπερηφάνειας, ο Συναγωνιστής μίλησε για της σπουδαιότερες μάχες του Γεώργιου Καραϊσκάκη και για τις τακτικές μάχης του ανταρτοπόλεμου όπου έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για την επιτυχία του Εθνοαπελευθεροτικού Αγώνα. 

Κλείνοντας, τόνισε πως οι Ήρωες πάντα μας κοιτούν στα μάτια απ' όπου κι αν βρίσκονται, επιβάλλοντας μας να μην εγκαταλείψουμε ποτέ τον Αγώνα για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας. Ακολούθησε  ιδεολογικός και ιστορικός διάλογος με τους παρευρισκόμενους, και ως Είθισται, άλλη μια συνάντηση μας, έληξε με άπαντες σε στάση προσοχής, στην ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου και του Ύμνου του Κινήματος.