“Απαιτούμε ανθρώπινα δικαιώματα για τους παράνομα προφυλακισμένους της Χρυσής Αυγής” - 2 ΒΙΝΤΕΟ


Οι Βουλευτές Ιωάννης Λαγός και Δέσποινα Σβερώνη τοποθετήθηκαν στην επιτροπή Δημοσίας Διοίκησης σχετικά με το νομοσχέδιο για την κατάργηση καταστημάτων κράτησης Γ’ τύπου.
Ο Συναγωνιστής αναφέρθηκε στο χάλι που επικρατεί αυτές τις μέρες στην Αθήνα, όπου οι γνωστοί παρακρατικοί προχωρούν σε παράνομες καταλήψεις και προκαλούν το χάος για να υπερασπιστούν ποινικούς τρομοκράτες και να προσπαθήσουν να τους αθωώσουν. Η κυβέρνηση άγεται και φέρεται από τους παρακρατικούς και πρέπει να λάβει άμεσα μέρα για το εν λόγω πρόβλημα.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο, αν αλλάξει το σωφρονιστικό σύστημα πρέπει να διαφοροποιηθεί και για τους άδικα προφυλακισμένους της Χρυσής Αυγής. Είναι μεγάλη υποκρισία να λέει η συγκυβέρνηση ότι ενδιαφέρεται για όλους τους φυλακισμένους, αλλά μερικοί να αποτελούν εξαίρεση.

Οι προφυλακισμένοι Βουλευτές του Εθνικιστικού Κινήματος παραμένουν στην φυλακή χωρίς στοιχεία και την ίδια στιγμή η «Δημοκρατία» της Χώρας μας δεν δείχνει καμία απολύτως ευαισθησία. Αντίθετα, αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στον οποιοδήποτε αναρχικό θα ξεσηκωνόταν ολόκληρο το κοινοβούλιο!

Τέλος, όσον αφορά τον υπερπληθυσμό των φυλακών οι αλλοδαποί που έχουν διαπράξει εγκλήματα πρέπει να πάνε στην πατρίδα τους και να εκτίσουν εκεί την ποινή τους. 

Τοποθέτηση της Συναγωνίστριας Δέσποινας Σβερώνη 

Η Βουλευτής Λαρίσης, Δέσποινα Σβερώνη τόνισε ότι από το 1987 υπήρχε νόμος που προέβλεπε την ύπαρξη σωφρονιστικών καταστημάτων θεραπευτικού χαρακτήρα, κάτι που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Οι τωρινές φυλακές που είναι Α΄ και Β΄ τύπου δεν λειτούργησαν ποτέ με χαρακτήρα θεραπευτικό αλλά μόνο ως τιμωρία χωρίς να υπάρχει σαφής διαχωρισμός για βαρύτερα εγκλήματα.