Ομιλία στην Τ.Ο. Πειραιώς: “Ενάντια στην Άλωση του Ελληνισμού”



Την Παρασκευή, 26 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. Πειραιώς, από τον Συναγωνιστή Μάκη Μπαρέκα, με θέμα: “Ενάντια στην Άλωση του Ελληνισμού”.


Ο Συναγωνιστής ανεβαίνοντας στο βήμα έκανε μια σύντομη ιστορική αναφορά στην μάχη της 29ης Μαΐου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την Άλωση της Πόλης. Στην εισαγωγή του δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ήθος των υπερασπιστών της Βασιλεύουσας , οι οποίοι επιλέγοντας συνειδητά να μείνουν ως το τέλος και να περάσουν έτσι στο Πάνθεον των Ηρώων, έδωσαν σε εμάς ένα τρανό παράδειγμα ανδρείας.

Κατά το κύριο μέρος του λόγου του, ο ομιλητής απαντώντας στο ερώτημα «τι σημαίνει η Άλωση για τον Ελληνισμό», ανέφερε ότι η Άλωση της Πόλης αποτέλεσε ουσιαστικά την προσπάθεια αλλά και την αρχή της Άλωσης του ίδιου του Ελληνισμού. Δίνοντας ορισμένα πολύ εύστοχα παραδείγματα για τις αντιδράσεις του τότε δυτικού κόσμου δεν ήταν δυνατόν να μην γίνει αντιληπτή η ομοιότητα με την κατάσταση που επικρατεί στην σημερινή Ευρώπη, η οποία μένει αμέτοχη  μπροστά σε άλλη μια ισλαμική εισβολή. 

 Κλείνοντας, ο συναγωνιστής κάλεσε άπαντες να αγωνιστούν στο πλευρό του Λαϊκού Συνδέσμου, υπενθυμίζοντας το καθήκον που έχουμε όλοι μας απέναντι στην πατρίδα αλλά και στους νεκρούς ήρωες του έθνους. Άλλη μία συνάντηση μας έληξε με άπαντες σε στάση προσοχής, στην ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου και του Ύμνου του Κινήματος.