Ομιλία στην Τ.Ο. Πειραιώς - Κορνήλιος Ζέλεα Κοντρεάνου

Την Παρασκευή 1 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στα γεμάτα από πλήθος Εθνικιστών, γραφεία της Τ.Ο. Πειραιά, ομιλία, από τον Συναγωνιστή Χάρη Δραμιτινό με τίτλο:Κορνήλιος Ζέλεα Κοντρεάνου

Ο Συναγωνιστής κατά την διάρκεια της ομιλίας του ανέλυσε εκτενώς όλα τα γεγονότα από την ζωή τη δράση και το θάνατο του Κορνήλιου Ζέλεα Κοντρεάνου ταυτόχρονα οι παρευρισκόμενη παρακολουθούσαν βίντεο με σχετικές εικόνες.


Κορνήλιος Ζέλεα Κοντρεάνου Το όνομα του ανθρώπου που πλήρωσε με το αίμα του τις ιδέες του και γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Ρουμανικού Εθνικισμού. Με έντονο το Χριστιανικό στοιχείο στον αγώνα κατάφερε εν μέσω διώξεων από τους μπολσεβίκους και τους Εβραίους που είχαν πάρει τον πλήρη έλεγχο του Ρουμανικού κράτους να στρέψει μεγάλο μέρος της χώρας στον Εθνικισμό. Η Σίδηρο Φρουρά όπως ήταν το όνομα του κινήματος του εκλέχθηκε στη βουλή και βρισκόταν σε τροχιά εξουσίας. Το εβραϊκό σύστημα αντέδρασε και με κατάλυση του πολιτεύματος τον φυλάκισε και τον εκτέλεσε για τις ιδέες του.

 Μετά το πέρας της ομιλίας, ακολούθησε εκτενής διάλογος μεταξύ των παρευρισκόμενων και στην συνέχεια, ως είθισται, όλοι σε στάση προσοχής απαγγείλαμε τον Εθνικό μας Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.