Ομιλία στην Τ.Ο. Πειραιώς – Η έννοια της Τιμής στον Εθνικιστικό Αγώνα


Την Παρασκευή 22/04/16, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. Πειραιώς, την οποία έκανε ο συναγωνιστής Άκης Θεοδώρου με τίτλο: “Η έννοια της Τιμής στον Εθνικιστικό Αγώνα”.


Ο συναγωνιστής ανεβαίνοντας στο βήμα, ξεκίνησε από την μεγάλη εικόνα, περιγράφοντας την σύγχρονη παρηκμασμένη και υλιστική κοινωνία, από την οποία οι αξίες, τα ιδανικά και οι αρετές όπως η Τιμή έχουν χαθεί.

Κατά το κύριο μέρος της ομιλίας του, ο συναγωνιστής ανέλυσε τα χαρακτηριστικά που οφείλει να έχει ένας άνθρωπος ο οποίος είναι έντιμος. Οι Έλληνες Εθνικιστές, επιλέγουν το δύσκολο και τραχύ μονοπάτι της Τιμής προς την αριστεία και την ευγένεια, διότι δεν τρώνε τις στάχτες της μίζερης καθημερινότητας που βιώνουμε, και δεν έχουν αφομοιωθεί από τις σύγχρονες τερατόμορφες κοινωνίες των μαζών και των μετριοτήτων. Άμεσο αποτέλεσμα, είναι να υπάρχουν μέσα τους το ορθό και το δίκαιο σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Τέλος, ο συναγωνιστής αντί επιλόγου επέλεξε να μοιραστεί με τους παρευρισκόμενους ένα σπάνιο ρομαντικό λογοτεχνικό απόσπασμα, κατά το οποίο ένας ιππότης, μέσα από μία σύντομη αφήγηση εξιστορεί τι σημαίνει Τιμή για εκείνον. Ακολούθησε εκτεταμένος ιδεολογικός διάλογος, και ως είθισται, άλλη μία συνάντηση μας έληξε με άπαντες σε στάση προσοχής, στην ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου και του Ύμνου του Κινήματος.