Ομιλία στην Τ.Ο. Πειραιώς – Θωρακίζοντας το πνεύμα στην εποχή της ύλης



Την Παρασκευή, 16-10-15, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. Πειραιώς τα οποία έσφυζαν από εθνικιστικό παλμό, από τον συναγωνιστή και Γραμματέα της Τοπικής, Μπαρέκα Μάκη.


Ο συναγωνιστής ανεβαίνοντας στο βήμα ξεκίνησε να αναλύει τι εστί ύλη και τι εστί πνεύμα ως δύο έννοιες άρρητα συνδεδεμένες. Ως δύο πόλους οι οποίοι συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο, μα ταυτόχρονα συγκρούονται. Σήμερα, εν έτη 2015, στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και του διεθνισμού, η πλάστιγγα γέρνει ξεκάθαρα προς την πλευρά της ύλης. Με αφορμή αυτή την επισήμως διαγνωσμένη ανωμαλία, ο συναγωνιστής πραγματοποίησε μία εξαίρετη ομιλία βαθύτατου ιδεολογικού περιεχομένου, μιλώντας για το πώς εμείς οι Έλληνες Εθνικιστές, έχουμε ιερό καθήκον να θωρακίσουμε το πνεύμα μας στην εποχή του απόλυτου υλισμού και της αποτελμάτωσης κάθε αξίας και ιδανικού.
 



Περνώντας στο κύριο μέρος της ομιλίας του, ο Συναγωνιστής έκανε εκτεταμένη ιστορική αναδρομή, από τα προϊστορικά χρόνια έως την βιομηχανική επανάσταση, με σκοπό να εντοπίσουμε πως άρχισε να εξυψώνεται το πνεύμα, και από ποια στιγμή άρχισε να γιγαντώνεται η ανάγκη μας για την ύλη, πέραν του ενστίκτου της αυτοσυντήρησης. Καθώς οι άνθρωποι ξεκίνησαν να αντλούν πόρους από την γη και να δημιουργούν τις πρώτες κοινωνίες, να τις ιεραρχούν, να θέτουν δομές και κώδικες επικοινωνίας, μοιραία αρχίζουν να γίνονται ξεκάθαροι οι ρόλοι της ύλης και του πνεύματος στις ζωές μας.  Το πνεύμα χωρίς αμφιβολία άνθησε και σφυρηλατήθηκε κατά την κλασική ελληνιστική περίοδο, ενώ μετά τους χρόνους του σκότους (μεσαίωνας), άρχισε να παίρνει και πάλι δύναμη επιστρέφοντας στην μελέτη των αρχαιοελληνικών γραφών και του τρόπου ζωής και έκφρασης των προγόνων μας (αναγέννηση). Πάραυτα, σε όλες τις φάσεις της ιστορίας, η ύλη καθώς γίνεται αντιληπτή από τις πέντε ανθρώπινες αισθήσεις και τα τεχνολογικά μέσα συνεχώς εξελίσσονται προσφέρει όλο και περισσότερες επίγειες ηδονές, έτσι στο πέρασμα του χρόνου καταβροχθίζει όλο και περισσότερα αδύναμα πνεύματα εφόσον ο άνθρωπος καθιστάτε πλέoν μαλθακός από κάθε έννοια.     
 


Σήμερα, έχοντας περάσει τα χρόνια της «εικονικής ευδαιμονίας»,  ο Ελληνικός λαός πληρώνει τις συνέπειες της διάπλασης μιας νοοτροπίας που επέβαλλε και συνεχίζει να επιβάλλει το παλαιοκομματικό σύστημα από την μεταπολίτευση και έπειτα, ποτίζοντας με άφθονο δηλητήριο την ψυχή και τον νου κάθε Έλληνα. Κλείνοντας, τόνισε πως κάπου εδώ ο κλήρος πέφτει σε εμάς τους Χρυσαυγίτες. Είμαστε εμείς αυτοί που κουβαλάμε το ιερό καθήκον να ανατρέψουμε αυτή την θλιβερή κατάσταση και ως συνεχιστές του ένδοξου Ελληνισμού πρέπει να θωρακίσουμε το πνεύμα μας και να αφυπνίσουμε τους συμπολίτες μας οι οποίοι βρίσκονται ακόμη σε λήθαργο. Αν θέλουμε πραγματικά να σώσουμε την πατρίδα μας πρώτοι εμείς πρέπει να ακολουθήσουμε τη θεμελιώδης αρχή της κοσμοθεωρίας του εθνικισμού, η οποία είναι η αυτοβελτίωση, με απεξάρτηση από τα υλικά αγαθά, με άσκηση του σώματος και του νου, με ενασχόληση με τα κοινά και αποφυγή της ιδιωτείας και της αδράνειας.  


Ακολούθησε εκτεταμένος ιδεολογικός  διάλογος με τους παρευρισκόμενους, σε φιλοσοφικά πλαίσια και φιλολογικό επίπεδο, και ως είθισται άλλη μία συνάντηση μας έληξε με άπαντες σε στάση προσοχής, να ψέλνουμε τον Εθνικό μας Ύμνο και τον ύμνο του Κινήματος