Ομιλία στην Τ.Ο. Πειραιώς - Η Μάχη των Θερμοπυλών


Την Παρασκευή, 31 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. Πειραιώς, από τον Συναγωνιστή και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Παναγιώτη Καρυτιανό, με τίτλο: Η μάχη των Θερμοπυλών.
Ο Συναγωνιστής, ανεβένωντας στο βήμα, ξεκίνησε την ομιλία του αναφέροντας πως μπορεί να έχουν υπάρξει πραγματικά πολλές μάχες στο πέρας της ιστορίας, αλλά η μητέρα των μαχών είναι μία, και δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το έπος που γράφτηκε στις θερμοπύλες το 480 π.Χ.




Κατά το κύριο μέρος της ομιλίας του, ο Συναγωνιστής είχε ετοιμάσει πλήρη αναφορά μάχης, με έγκυρα ιστορικά τεκμήρια και πηγές. Με γλαφυρές περιγραφές, μίλησε για το το τι πραγματικά συνέβη στοις Θερμοπύλες το 480 π.Χ., από την πρώτη ημέρα της ένδοξης αντίστασης, έως την  τελευταία πράξη του δράματος, με την μετάβαση των Αιώνιων ηρώων στα Ηλύσια πεδία. Παράλληλα, ανέλυσε εύστοχα όλες τις αρετές των προγόνων μας, οι οποίες δυστυχώς, σήμερα λείπουν από την σύγχρονη υλιστική κοινωνία. Αντί επιλόγου, ο Συναγωνιστής επέλεξε να εξισώσει την μάχη των Θερμοπυλών , με άλλες μάχες που σημειώθηκαν στην Ελληνική ιστορία, οι οποίες αποτελούν επίσης πρότυπα ηρωισμού και ανδρείας, φτάνοντας στο σήμερα, οπού οι άνθρωποι που φυλούν μικρές Θερμοπύλες, δεν είναι άλλοι από τους αγωνιστές της Χρυσής Αυγής. Είμαστε οι μόνοι οι οποίοι πολεμάμε το προσωπικό μας συμφέρον και τους φόβους μας, ενώ αγωνιζόμαστε για Τιμή, αξιοπρέπεια και πραγματικές ιδέες.




Έπειτα ο Συναγωνιστής δέχτηκε στοχευμένες ερωτήσεις επί του θέματος, ακολούθησε εκτεταμένος διάλογος με τους παρευρισκόμενους, και ως είθισται, άλλη μία συνάντηση μας έληξε με άπαντες σε στάση προσοχής, να ψέλνουμε τον Εθνικό μας Ύμνο και και τον ύμνο του Κινήματος.