Ομιλία στην Τ.Ο. Πειραιώς: Σεπτεμβριανά 1955


Την Παρασκευή 05-09-14, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία ομιλία στην Τ.Ο. Πειραιώς από τον Συναγωνιστή Παναγιώτη Καρυτιανό με θέμα: Σεπτεμβριανά 1955.

Ο Συναγωνιστής ανεβαίνοντας στο βήμα, πριν περάσει στην ιστορική ανάλυση των γεγονότων αυτής της μαύρης σελίδας της ιστορίας του Έθνους μας, μίλησε για το τι προβλέπει η συνθήκη της Λοζάνης. Οι πληθυσμοί των Ελλήνων χριστιανών στην Κωνσταντινούπολη και των Μουσουλμανικών μειονοτήτων στην Θράκη πρέπει να είναι απόλυτα ίσοι. Πράγμα το οποίο σήμερα δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς πως υφίσταται ούτε για αστείο, εφόσον οι Έλληνες που κατοικούν στην Πόλη είναι μόλις 2.000, ενώ η υποτιθέμενη Μουσουλμανική "μειονότητα" απ' ότι φαίνεται μόνο μειονότητα δεν είναι, σύμφωνα και με τα αποτελέσματα των τελευταίων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Έπειτα ο Συναγωνιστής ξεκίνησε να αναλύει τα αίτια του ξεριζωμού κάνοντας ιστορική αναδρομή σε βάθος.

Κατά την μεσοπολεμική περίοδο, ο πληθυσμός των Ελλήνων στην Πόλη άγγιζε τον αριθμό των 126.000. Οι Τούρκοι καταπατούν κάθε όρο και κάθε συνθήκη κάνοντας μαζικές απελάσεις, δημεύσεις περιουσιών, υπέρογκους φόρους περιουσιών και στρατολογήσεις Ελλήνων σε τάγματα εργασίας.

1947, ο μεγάλος πόλεμος έχει λήξει επισήμως και η Ελλάδα υποτίθεται πως βρίσκεται στο πλευρό των νικητών. Πλασματικά για ένα μικρό διάστημα τα προσχήματα των συνθηκών αρχίζουν και πάλι να ισχύουν. Το 1954 ανακοινώνεται το Κυπριακό, η μεγαλόνησος τελεί υπό Αγγλική κατοχή και το 1955 ξεκινά ο Αγώνας της ΕΟΚΑ.

3 Σεπτεμβρίου 1955, Έλληνας φωτογράφος καλείται να φωτογραφίσει αναμνηστικά το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ δίπλα στο Τούρκικο προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Ξημερώματα 6ης Σεπτεμβρίου εκρήγνυται βόμβα στον κήπο της οικίας που υποτίθεται ότι γεννήθηκε ο Κεμάλ και οι αναμνηστικές φωτογραφίες χρησιμοποιούνται για αισχρή και αυθαίρετη προπαγάνδα ώστε οι ευθύνες να πέσουν στις πλάτες των Ελλήνων. Και η πραγματική κτηνωδία ξεκινά. Τα πλήγματα και οι θηριωδίες που δέχθηκε ο Ελληνισμός μετά από εκείνη την νύχτα σε Ελλάδα, Μικρά Ασία και Κων/Πόλη είναι αξέχαστα και αδιανόητα. Μαζικοί φόνοι, βιασμοί και λεηλασίες είναι οι μόνες λέξεις που μας φέρνει η Εθνική μας Μνήμη - Εθνικός Θρήνος. Η Ελληνική κυβέρνηση δεν αντιδρά.

Στην πορεία αποδεικνύεται πως την βόμβα την τοποθέτησε Τούρκος φύλακας του κτιρίου, που την παρέλαβε από τον φοιτητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Οκτάϋ Εγκίν, γιο παλιού βουλευτή της Ροδόπης, οπού εν συνεχεία επιβραβεύτηκε.

Μέχρι το 1961, μετά από εφαρμογή μίας σειράς άθλιων και ανθελληνικών νομοσχεδίων από την Τουρκική πλευρά κατόπιν πραξικοπήματος, ο Ελληνισμός στην Κων/Πόλη ξεριζώνεται σχεδόν ολοκληρωτικά.

Η πραγματική αιτία:

Καθώς ο Εθνοαπελευθεροτικός Αγώνας της ΕΟΚΑ ξεκινά, η Αγγλία κινεί τα νήματα ώστε να μπει η Τουρκία στο παιχνίδι και εν τέλει να μείνει η ίδια ως η μόνη κυρίαρχη δύναμη στο Νησί.

Κλείνοντας, ο Συναγωνιστής ανέφερε επιγραμματικά τις θέσεις της Χρυσής Αυγής για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα.

- Ακριβοδίκαιη τήρηση σε ό,τι προβλέπει η συνθήκη της Λοζάνης.

- Κλείσιμο του ανθελληνικού Τούρκικου προξενίου.

- Άμεση απέλαση Τούρκων πρακτόρων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ακριβώς απέναντι από τα γραφεία της τοπικής μας οργάνωσης, στο δημοτικό θέατρο Πειραιά, μια ημέρα πριν την μαύρη επέτειο πραγματοποιήθηκε συναυλία με θέμα "Ελληνοτουρκική φιλία".

Ακολούθησε εκτεταμένος διάλογος με τους παρευρισκόμενους και ως είθισται, άλλη μια καθιερωμένη συνάντηση έκλεισε με άπαντες σε στάση προσοχής να ψέλνουμε τον Εθνικό μας Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.